De Dutch Sailing Regatta is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd georganiseerd voor en door wedstrijdzeilers. In 2018 wordt de regatta georganiseerd in Kroatië van uit de marina in Primosten. De zeilomstandigheden in dit gebied behoren tot de beste van Europa!.

We onderscheiden ons van de meeste regatta's door uitsluitende te zeilen met exact de zelfde boten.  Zo ontstaat er een eerlijke zeilwedstrijd waarbij alle teams evenveel kans maken op de overwinning. Tijdens de eerste editie in 2018 starten we met 3 klasses, de Salona 38  (met & zonder spi) en de More 55 met een gennaker.

22-29 september 2018

Primosten (Kroatië)

Wedstrijdzeilen met een Salona 38

Wedstrijdzeilen met en More 55

  • Dagelijkse prijsuitreiking tijdens happy hour (koud bier inclusief);
  • Beach BBQ voor alle deelnemers met muziek;
  • Closing diner party;
  • Bezoek de mooiste beachclubs;
  • Sportief zeilen gedurende de dag en veel gezelligheid in de avond.

Programma

Zaterdag

Nadat de deelnemers van het vliegveld zijn aangekomen kan er worden ingescheept aan boord. Na alle formaliteiten en eventuele boodschappen organiseren we voor alle deelnemers een steiger borrel met uit de houtoven gebakken pizza’s!

Zondag

Na een korte skippersbriefing is het tijd om het water op te gaan voor een trainingsdag. We zeilen vandaag naar het Solaris Beach Resort, waar we met alle boten aan het dock afmeren. In dit mooie resort organiseren we voor alle deelnemers een openingsborrel in de Legend Bar naast het dock. In het resort zijn voldoende mogelijkheden om lekker te kunnen eten, variërend van hamburgers tot chique dineren.

Maandag eerste racedag

Na een korte skippersbriefing gaan we het water op, in de ochtend zeilen up & down wedstrijd(en).  Na de lunch zeilen we in tijdens navigational race naar Vodice. We meren af in aan de pier in het oude stadje, waar we de eerste prijsuitreiking kunnen houden met drankjes en bitterbalen. In het oude stadje zijn heel veel mogelijkheden om lekker te eten aan de waterkant.

Dinsdag tweede racedag

Na de skippersbriefing zeilen we in de ochtend up & down wedstrijd(en). Na de lunch is er weer een navigational race naar Kaprije. Hier kunnen we met alle jachten voor anker in de baai, er is een dinghy service aanwezig om de deelnemers van en naar de boot te brengen. Aan het begin van de avond is er prijsuitreiking mat aansluitend een Beach BBQ met uitzicht op een prachtige zonsondergang.

Woensdag derde racedag

Na de skippersbriefing zeilen we in de ochtend weer up & down wedstrijd(en). In de middag een navigational race naar de Kornatië eilanden. Dit natuurgebied bestaat uit heel veel idyllische kleinde eilanden. Op het eiland Opat meren we af, alle jachten kunnen gezamenlijk naast elkaar afmeren aan het dock van restaurant Opat. Waar we tijdens het happy hour de prijsuitreiking zullen houden. In de avond kunnen de deelnemers eten in het restaurant of aan boord.

Donderdag vierde racedag

Na alweer de laatste skippersbriefing zeilen we in de ochtend een korte up & down wedstrijd. Na de lunch is er weer een navigational race naar oude stad van Primosten. Hier is er voor alle deelnemers een plek gereserveerd aan de pier in de oude stad. In de avond organiseren we een closing diner party aan het strand, met natuurlijk de laatste prijsuitreiking!

Vrijdag

De laatste zeildag van de week zeilen we de jachten terug naar de Marina Primosten, afstand is heel gering dus voldoende tijd om lekker te stoppen bij een van de eilanden voor de kust en te snorkelen. In de avond optioneel diner in een club in Primosten.

Gemakkelijk reizen naar Kroatië!

Je vliegt van Amsterdam naar Split het voordeligst met Easyjet

Heenvlucht 22 september 2018 12:45

Terugvlucht 29 september 2018 15:30

Op de luchthaven van Split kunnen jullie gebruik maken van de transfer bus naar de Marina in Primosten.